Bibliotheek Theater Rotterdam

De centrale bibliotheek van Rotterdam is gevestigd in het markante gebouw nabij het treinstation Rotterdam Blaak, in totaal telt de bibliotheek van Rotterdam 14 vestigingen. Met ruim 2,4 miljoen bezoekers per jaar is de bibliotheek de meest bezochte culturele instelling van de havenstad. Met zulke bezoekersaantallen kan een theater natuurlijk niet ontbreken, deze is dan ook te vinden in het  gebouw van de centrale bibliotheek.

Het bibliotheek theater Rotterdam is één van de eerste theaters in Nederland dat is uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Daarnaast is het theater volledig uitgerust met LED verlichting, wat een enorme verbetering teweegbrengt op het gebied van duurzaamheid. Movements AV was verantwoordelijk voor dit project en schakelde voor de verlichting de hulp in van Rolight.  

Voor dit project was perfecte belichting van het theater en het creëren van sfeer in de zaal ontzettend belangrijk. Voor de verlichting van de zaal zijn vele meters RGB LED strips en de zeer populaire Moodspot TW200 geleverd. Dit is een intelligente tunable white LED spot, waarbij het mogelijk is om de kleurtemperatuur en lichtintensiteit onafhankelijk van elkaar te bedienen. De Moodspot van TDE-Lighttech heeft vele uitgebreide mogelijkheden en daarom is perfect voor het creëren van de juiste sfeer. Zo kan de Moodspot bijvoorbeeld geprogrammeerd worden om halogeenverlichting na te bootsen. Met de RGB LED strips van TDE-Lighttech kan elke denkbare kleur worden bereikt. Hierdoor kan de stemming in de zaal volledig worden aangepast.

TDE-Lighttech is ontzettend blij met het resultaat en trots dat het met de Moodspot wederom een theater heeft kunnen helpen haar doelstellingen, op het gebied van sfeercreatie, te behalen. Dit resultaat is mede dankzij Rolight fantastisch geworden.

 

Licht installateur: Rolight

Foto's: Rolight

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te testen of u een mens bent
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.