Celebrity Flora

Celebrity Flora

TDE-lighttech heeft LED-verlichting mogen leveren voor het interieur van de Celebrity Flora. Het bijzondere schip van Celebrity Cruises is speciaal ontworpen voor expedities naar de Galapagos eilanden en heeft grote ambities aangaande het minimaliseren van de ecologische voetafdruk.

Vorig jaar werd in de Lobith-vestigingen van Scheepswerf De Hoop de Celebrity Flora te water gelaten. Het 100 meter lange passagiersschip is het eerste expeditieschip dat speciaal is ontworpen en gebouwd voor zeer luxe cruises in de Galapagos-regio. Met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter beschikt Celebrity Flora over 46 suites, twee koninklijke suites met een aparte woonruimte en een eigen veranda, en twee penthouse-suites met hoge ramen, marmeren beeldhouwwerken en een terras rondom met een jacuzzi.

Alles aan het schip is geïnspireerd door de eilanden en is gebouwd van natuurlijke materialen, waardoor het schip perfect in deze omgeving past. Omdat niets rechtstreeks afkomstig kon zijn van de beschermde eilandenketen, verwees het team van BG Studio naar texturen en silhouetten van diverse fauna, kleuren van de inheemse flora en de unieke vulkanische geologie.

Met de nieuwste milieutechnologieën bewijst de Celebrity Flora dat verantwoord toerisme kan samengaan met ultieme luxe. Dankzij het dynamische positioneringssysteem kan het megajacht zonder de ankers te laten vallen haar positie aanhouden, waardoor de zeebodem wordt beschermd. Ook beschikt het schip over zonnepanelen en uitsluitend LED-verlichting om zo de uitstoot te verminderen. Het resultaat is een van de meest milieuvriendelijke schepen - slechts één reden waarom Celebrity Flora in 2019 werd verkozen tot "Best Overall Cruise Ship"

In het elektrische systeem zijn veel maatregelen genomen om energie te besparen, zoals bijvoorbeeld de eerdergenoemde LED-verlichting en zonnepanelen. Droste Elektro, gespecialiseerd in elektrische maritieme installaties, waren verantwoordelijk voor de complete elektrische installatie. TDE-lighttech heeft hier met haar LED-verlichting een prachtige bijdrage aan kunnen leveren. Voor zowel de publieke ruimtes als alle suites met badkamers zijn Cursa en Sirius LED spots gebruikt. Daarbij heeft TDE-lighttech voor alle suites bijbehorende 12-kanaals LED-drivers gemaakt en geleverd. Deze hoogwaardige inbouwspots hebben een klein en simpel ontwerp met verschillende opties in kleurtemperatuur en lenzen, daarnaast zijn de spots in staat om perfect vloeiend te dimmen. De producten zijn nauwkeurig ontworpen en geproduceerd om een bijdrage te kunnen leveren aan de esthetische en duurzaamheidsgerichte doelstellingen van de eindegebruiker.

TDE-lighttech is ontzettend trots een bijdrage te hebben geleverd aan een schip van dit kaliber en is ervan overtuigd dat de verlichting bijdraagt aan het plezier en de beleving van de reizigers aan boord van het megajacht.

TDE-lighttech is ontzettend trots een bijdrage te hebben geleverd aan een schip van dit kaliber

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te testen of u een mens bent
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.