citizenM New York Bowery

De duurzame hotels van citizenM staan allemaal op fantastische locaties en bieden hun gasten waar ook ter wereld een gelijke beleving voor een betaalbare prijs. Alle hotels van citizenM beschikken over een balie waar de gast, binnen 60 seconden, zelf kan in- en uitchecken. Mede doordat een groot deel van de hotels van citizenM modulair zijn gebouwd, is het mogelijk om in elke kamer dezelfde ervaring te bieden. De klimaatbehandeling, gordijnen, TV en verlichting van de kamers kunnen door de gasten zelf worden geregeld met behulp van een MoodPad.

Met een hoogte van 75 meter, 19 verdiepingen en 300 kamers is citizenM New York Bowery het hoogste modulaire gebouw ter wereld. Het imposante gebouw staat in één van de oudste straten van New York, gelegen in de wijk Bowery, op loopafstand van Grand Street Station. De publieke ruimtes van het hotel bevinden zich op de begane grond, het souterrain en de bovenste verdieping. Het gaat hierbij om een plaza, buitenterras, rooftop bar, fitnessruimte, canteenM, coffeeM en verschillende living rooms.

Voor citizenM is standaardisatie van alle hotels van groot belang. Hiermee heeft TDE-Lighttech de hotelketen, met zijn kennis, ervaring en maatwerk oplossingen, goed kunnen helpen. Mede doordat TDE-Lighttech betrokken is geweest bij meerdere hotels van citzenM was TDE-Lighttech goed in staat mee te denken en te helpen standaardisatie te waarborgen.

Voor dit project zijn onder andere single- en multi colour (RGB & tunable white) LED modules, LED strips en LED down- en spotlights gebruikt. Daarbij was TDE-Lighttech verantwoordelijk voor de montage van de maatwerkverlichting in de publieke ruimtes van het hotel. De verlichting in de openbare ruimtes wordt aangestuurd met Pharos Architectural Controls, het voordeel hiervan is dat de verlichting met dit systeem extern kan worden gemonitord, aangestuurd en bijgewerkt. De verlichting in de kamers wordt met behulp van de 24VDC 16-kanaals LED Driver van TDE-Lighttech aangestuurd. Voor de toegangscontrole tot de kamers heeft TDE-Lighttech de RFID kaartlezer geproduceerd.

In Amerika moet rekening worden gehouden met afwijkende eisen en regelgeving op het gebied van verlichting. Hierin lag een uitdaging voor TDE-Lighttech. Om levering van verlichtingsitems binnen de Amerikaanse markt mogelijk te maken is een ruim scala aan producten van TDE-Lighttech cMETus gecertificeerd.

Voor de oplevering van het project is TDE-Lighttech op locatie aanwezig geweest om alle lichtinstellingen te programmeren. Dit is belangrijk om de kwaliteit en standaard van de lichtbeleving te kunnen waarborgen binnen het hotel. Met behulp van TDE-Lighttech heeft citizenM haar dertiende hotel een geweldige uitstraling kunnen geven die voldoet aan een hoge kwaliteitsstandaard.

 

Fotografie: citizenM Hotels & Richard Powers​

We werken nu al een aantal jaar met TDE. Hun inbreng is altijd informatief, professioneel en actueel, en erop gericht ons portfolio van hotels over de hele wereld te helpen ontwikkelen. Hun enthousiasme voor onze uitbreiding en merk is altijd welkom.
citizenM New York Bowery

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag