Het Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de oude abdij in het centrum van Middelburg en richt zich, met haar collectie, op het erfgoed van Zeeland. Het museum vindt het belangrijk de nieuwe generatie te verbinden met het erfgoed van Zeeland. Door samenwerkingen met hedendaagse vormgevers aan te gaan worden oude ideeën en objecten van een nieuwe context voorzien. Op deze manier blijft deze bewegende organisatie relevant voor haar publiek.

Voor de permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ werd een beroep gedaan op Koehorst in ’t Veld, een organisatie die onder andere gespecialiseerd is in het ontwerpen van tentoonstellingen. Met behulp van speciale muren kon er meer ruimte voor de collectie worden gecreëerd. Er werden zeven kamer gecreëerd die elk een eigen thema kreeg.

Bij de tentoonstelling spelen de verschillende thema’s een belangrijke rol, die worden ondersteunt door de wisselwerking tussen objecten, de gebruikte materialen en de verlichting. Beersnielsen Lichtontwerpers stond voor de uitdaging om binnen het lichtontwerp rekening te houden met de verschillende thema’s en bestaande materialen zo veel mogelijk te gebruiken.

De bestaande TL uplighters in de ruimte moesten worden vervangen door 24 Watt LED uplighters. Dit had twee redenen, ten eerste moest de vorm worden aangepast van carrés naar rechte lijnen en ten tweede moest er een egaler lichtbeeld gecreëerd worden door betere spreiding van het licht en het voorkomen van onderbrekingen door de lampvoeten. Daarnaast was het van belang dat deze speciaal ontworpen armaturen DALI aangestuurd konden worden. TDE-Lighttech heeft speciaal voor dit project armaturen gerealiseerd die aan deze eisen voldoen. Mede door deze uplighters van TDE-Lighttech komt de ruimte en daarmee de tentoonstelling goed tot zijn recht.   

 

Foto's & Tentoonstellingsontwerp: Koehorst in 't Veld

Lichtontwerp: Beersnielsen lichtontwerpers

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag