DeLaMar Theater Amsterdam

Het gebouw, gelegen nabij het Amsterdamse Leidseplein, waar het huidige DeLaMar Theater is gevestigd heeft een rijke geschiedenis. Het staat er al sinds 1887 en heeft onder andere gefungeerd als basisschool en pakhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitsers als opslagplaats gebruikt. Verzetsstrijders pleegden er in 1944 een bomaanslag waardoor het gedeeltelijk uitbrandde. Pas na de oorlog werd het gebouw opgekocht met als doel er een theater van te maken, in 1947 vond er het eerste toneelstuk plaats.

Inmiddels beschikt het theatercomplex DeLaMar over twee zalen met 601 en 949 stoelen. Het ontzien van het milieu is voor het theater één van de belangrijkste doelstellingen, het DeLaMar theater beschikt dan ook over een Green Key van het hoogste niveau (‘Goud’). Dit is een internationaal keurmerk voor bedrijven binnen de toerisme- en recreatiebranche. Met uitzondering van de podiumverlichting in de theaterzalen is het hele gebouw voorzien van LED verlichting.

Voor de publieksverlichting is het belangrijk dat de juiste sfeer kan worden gecreëerd. Het moet de sfeer van halogeenverlichting evenaren en energiebesparend zijn. De MoodSpot van TDE-Lighttech sluit perfect aan op deze wensen. Het DeLaMar theater heeft er dan ook voor gekozen om deze spot als zaalverlichting te gebruiken. In zowel de kleine als de grote zaal zijn door Rolight in totaal rond de 300 WD800 spots geplaatst. Deze MR16-formaat LED armaturen hebben een perfecte dimming naar 0%, waarbij tijdens het dimmen de kleur van het licht warmer wordt.

TDE-Lighttech is ontzettend trots dat ook het DeLaMar Theater voor deze prachtige spots heeft gekozen. Het resultaat is mede dankzij Rolight fantastisch geworden. Daarnaast draagt ​​TDE-Lighttech graag bij aan het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bij haar eindgebruikers

 

Licht installateur: Rolight

Foto's: Rolight 

Projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag