EYE Filmmuseum Amsterdam

Eye Filmmuseum

TDE-Lichttech heeft in het najaar van 2021 een mooi project afgerond bij EYE Filmmuseum in Amsterdam.

Eye Filmmuseum is een centrum in Amsterdam gewijd aan de cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ. Het gebouw is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl en werd begin 2012 geopend. Eye heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Er is ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. Doelstelling van Eye is het behoud van het filmerfgoed voor toekomstige generaties, zowel Nederlandse films als buitenlandse films die in Nederland vertoond zijn. Het museum wil een levendige filmcultuur in Nederland bevorderen. Regelmatig zijn er themaprogramma's waarin de filmgeschiedenis en hedendaagse cinematografische ontwikkelingen aan bod komen. Ook organiseert het museum jaarlijks festivals, theatrale familievoorstellingen en retrospectieven. Het treedt op als distributeur van klassieker films.

De naam van het instituut is een woordspeling op de vorm van het gebouw dat vanuit een bepaalde hoek aan een oog doet denken, het oog waarmee men zicht tot zich neemt (in het Engels eye) en de manier waarop Engelstaligen de Nederlandse IJ uitspreken.

De levering die TDE-lichttech heeft mogen doen omvatte ondermeer Alphaled Cube 4 uitgerust met (>CRI95) Xicato LED modules boven de tafeltjes in het restaurant. Ombouw naar dynamisch wit LED van de uit Zumtobel pendelarmaturen bestaande ‘WOLK’, een upgrade naar RGB LED van de Igguzini uplights langs de raampartij, en als kers op de taart; de TDE Moodspots boven de trappen. Dit alles aangestuurd met het Pharos systeem, met o.a. 2 touchscreens voor de bediening. Het lichtontwerp is origineel door Theatermachine gemaakt. 

 

Foto's: Bart Minekus & Andras Pollé

Een innovatieve oplossing voor een prachtige locatie

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te testen of u een mens bent
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.