Forum Groningen

TDE-lighttech heeft unieke armaturen in drie verschillende maten ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd om de visie van de architect tot leven te brengen.

Het Forum Groningen, een nieuwe multifunctionele ontmoetingsplaats met tien verdiepingen, herbergt een bibliotheek, bioscoopzalen, expozalen, een restaurant en studeerkamers voor kleine groepen. Het is ook een van de grootste openbare gebouwen met dynamisch witte LED armaturen die tot 0,1% kunnen worden gedimd en die de hele dag door een dynamische aanpassing van het licht mogelijk maken (2500~4000K).

Het oorspronkelijke ontwerp van NL Architects in 2007 bestond uit 1500 TL-armaturen. Acht jaar later, met de wens om de duurzaamheid te verbeteren, kwam er een nieuw ontwerp met de wens voor LED-technologie die het lineaire visuele karakter van de TL-armaturen kon behouden en effecten kon produceren die niet mogelijk waren met de originele technologie.

Om het originele ontwerp om te zetten in LED, zonder deze zichtbaar te beïnvloeden, moest een volledig nieuwe armatuur worden ontwikkeld. Na experimenten met testopstellingen ontwikkelde TDE-lighttech een LED-armatuur die de gewenste lichtwaarde kon bereiken, een volledig uniforme helderheid en kleurtemperatuur op grote schaal kon garanderen en voldeed aan de praktische en esthetische eisen. Alles aan het armatuur, van de behuizing tot aan de printplaat, moest helemaal opnieuw worden ontwikkeld. Het ontwerp werd verfijnd totdat deze schaalbaar en gemakkelijk te produceren was.

NL Architects, Lichtpunt Theatertechniek, Huisman & van Muijen, eldoLED en TDE-lighttech werkten nauw samen tijdens het proces van ontwerpevaluatie, het creëren van een nieuw armatuur, experimentele testopstellingen en uiteindelijk installatie en inbedrijfstelling.

 

Foto: Forum Groningen

Samenwerking: eldoLED

Laatste nieuws

Bekijk de laatste berichten over nieuwe producten of gerealiseerde projecten van TDE-Lighttech.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te testen of u een mens bent
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.