citizenM Copenhagen Radhuspladsen

citizenM Hotels hanteert een uniek concept waarbij onder andere betaalbaarheid, duurzaamheid, luxe en een goede locatie centraal staan. Zo kan de gast bij binnenkomst en vertrek binnen 60 seconde zelf in- en uitchecken. Daarnaast biedt de snelgroeiende hotelketen in elke kamer de mogelijkheid om met behulp van een MoodPad de TV, gordijnen en het klimaatsysteem in de kamer te regelen. Gasten kunnen, met deze MoodPad, ook de kleur en intensiteit van het licht in de kamer bepalen. In elk citizenM hotel zijn zogeheten ‘living rooms’ te vinden zodat de gasten zich thuis kunnen voelen terwijl zij vaak ver van huis zijn.

citizenM Copenhagen Radhuspladsen, het eerste citizenM hotel in Scandinavië, heeft uitzicht over het Radhuspladsen (stadhuisplein) en is gelegen nabij het centraal station van Kopenhagen. Het hotel telt 7 verdiepingen met 238 kamers en 4 vergaderzalen. De bovenste verdieping is volledig voorzien van publieke ruimtes zoals een rooftop bar, bakery, canteenM en verschillende livingrooms. De vergaderzalen of ‘meeting rooms’ zijn onderdeel van de zogeheten societyM, een plek waar de gasten ongestoord kunnen werken of vergaderen.

Om de gast waar ook ter wereld dezelfde beleving te bieden is standaardisatie van de hotels van groot belang. TDE-Lighttech heeft citizenM Hotels mogen helpen om een beleving te creëren die gelijk is aan die van alle andere citizenM hotels.

Op de decoratieve verlichting na heeft TDE-Lighttech voor de kamers en openbare ruimtes alle verlichting geleverd. Hiervoor zijn onder andere single- en multi colour (RGB & tunable white) LED modules, LED strips en LED down- en spotlights gebruikt. De verlichting in de openbare ruimtes wordt aangestuurd met Pharos Architactural Controls, het voordeel hiervan is dat de verlichting extern kan worden gemonitord, aangestuurd en bijgewerkt. De verlichting in de kamers wordt aangestuurd door de 24VDC 16-kanaals LED Driver van TDE-Lighttech. Voor de toegangscontrole tot de kamers heeft TDE-Lighttech de RFID kaartlezer geproduceerd.

Om de kwaliteit en standaard voor de beleving te waarborgen is TDE-Lighttech voor oplevering van het project op locatie aanwezig geweest om alle lichtinstellingen naar wens van de gebruiker te programmeren. 

Met behulp van de kennis, ervaring en het brede scala aan producten en oplossingen was TDE-Lighttech in staat om citizenM Hotels te helpen een prachtig hotel neer te zetten. Vol trots kan TDE-Lighttech terugkijken op een succesvol project waarbij het citizenM Hotels goed heeft kunnen helpen.

 

Fotografie: citizenM Hotels & Richard Powers

Projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag