QO Hotel Amsterdam

Het 288 kamer tellende QO Hotel, gelegen in het Amstelkwartier te Amsterdam, is naast een elegante verschijning ook nog eens één van de meest duurzame hotels binnen Europa. Alle aspecten binnen het hotel zijn zo ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren. Naast bijvoorbeeld een eigen kas op het dak waar producten voor het restaurant worden geteeld en een bewegende gevel om het energieverbruik tot een minimum te beperken, is het hotel volledig voorzien van LED verlichting. 

Lichtontwerpbureau Beersnielsen stond voor de uitdaging om de verlichting op alle 22 verdiepingen van het hotel te laten functioneren als verlengde van het natuurlijk daglicht. Hiervoor warenverschijningen van zonlicht zoals deze in de natuur voorkomen een belangrijke inspiratiebron. De unieke oplossingen die TDE-lighttech speciaal voor dit project heeft gerealiseerd komen op bovenstaande foto’s goed naar voren. Zo wordt bijvoorbeeld op het plafond in de open ruimte de weerspiegeling van zonlicht op bewegend water nagebootst. 

Voor het aansturen van de verlichting in de kamers en de toegangscontrole bleken de 16 kanaals 24VDC LED driver en RFID kaartlezer van TDE-Lighttech uitkomst te bieden. Daarnaast was TDE-lighttech verantwoordelijk voor het produceren en monteren van nagenoeg alle armaturen in het hotel.   

TDE-lighttech toont zijn sterke punten in de samenwerking met partners en gebruikers door unieke oplossingen en advies te bieden. Het QO Hotel heeft mede met hulp van TDE-lighttech haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en sfeerbeleving weten te behalen. Met trots kan dan ook worden teruggekeken op het eindresultaat van één van TDE-lighttech’s grootste projecten. 

In de tiende editie van [inst]ALLICHT magazine staat een mooi artikel over dit bijzondere project. 

Lichtontwerper: Beersnielsen

Fotografie: Jonathan Andrew

Samenwerken met TDE-lighttech betekent hands-on zoeken naar praktische oplossingen en verder kijken dan op het eerste gezicht voor de hand ligt. Op een prettige manier wordt er constructief meegedacht en zetten we samen een fraai resultaat neer.
Beersnielsen lichtontwerpers

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag