citizenM Amsterdam Amstel

Het zeventiende hotel van citizenM is recent geopend in het centrum van Amsterdam en heeft de naam citizenM Amstel. Met een fantastische locatie aan de sarphatistraat betreft dit het derde citizenM hotel in Amsterdam. Waar veel gebouwen voor de hotelketen modulair worden gebouwd is het ditmaal in het centrum van Amsterdam anders gegaan. Dit hotel is namelijk gevestigd in een voormalig bankgebouw uit 1928 en is met 88 gastenkamers, 2 vergaderzalen, een bar en een canteenM voor Amsterdamse begrippen een groot hotel.

De hotels van citizenM staan op de beste locaties over de hele wereld. De gasten van de hotelketen kunnen in veel grote steden rekenen op een gevoel van ‘thuiskomen’. Dit gevoel kan alleen worden bereikt als de hotels voldoen aan een bepaalde standaard op het gebied van uitstraling en interieur. Dit is dan ook de reden dat de hotels dezelfde uitstraling hebben en in alle gastenkamers dezelfde ervaring wordt geboden. In dit geval is de moderne stijl van citizenM gecombineerd met de historische aspecten van het voormalig bankgebouw. Hier lag tevens een uitdaging voor TDE-lighttech, waar de gastenkamers in een modulair gebouw gelijke afmetingen hebben is dat in een historisch pand heel anders. Het belang van een goede werkvoorbereiding kwam binnen dit project dan ook goed naar voren.

Als het aankomt op de uitstraling van een hotel speelt verlichting vanzelfsprekend een cruciale rol. TDE-lighttech heeft al voor veel hotels van citizenM verlichting geleverd en begrijpt als geen ander dat het creëren van een eigen sfeer valt of staat met de verlichting. TDE-lighttech heeft ook voor dit prachtige citizenM hotel de verlichting en lichtregelsysteem voor de publieke ruimtes en de verlichting voor de gastenkamers mogen leveren. Voor dit project zijn onder andere single- en multi colour (RGB & tunable white) LED modules, LED strips en LED down- en spotlights gebruikt. De verlichting in de openbare ruimtes wordt aangestuurd met Pharos Architectural Controls, het voordeel hiervan is dat de verlichting extern kan worden gemonitord, aangestuurd en bijgewerkt. De verlichting in de kamers wordt met behulp van de 24VDC 16-kanaals LED driver van TDE-lighttech aangestuurd. Daarnaast heeft TDE-lighttech voor de toegangscontrole tot de kamers de RFID-kaartlezer geproduceerd.

TDE-lighttech is trots dat het een bijdrage heeft kunnen leveren aan een hotel in de thuisstad van zowel de hotelketen citizenM als dat van de architect concrete Architects. Doordat de verlichting een bijdrage levert aan het combineren van de moderne stijl van citizenM en de historische aspecten van het pand is het resultaat fantastisch.

Gerealiseerde projecten

Het unieke, modulaire concept van LED producten geeft lichtdesigners en lichtarchitecten een ongekende flexibiliteit in de invulling van ieder project. Samen met onze opdrachtgevers hebben wij de volgende uitdagende projecten gerealiseerd.

Contact

Adres

TDE-lighttech
Tankval 5
2408 ZC Alphen a/d Rijn
Nederland

Tel: +31-(0)20-6973849
Fax: +31-(0)20-6971775
Email: info@tde-lighttech.nl

Stel uw vraag

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te testen of u een mens bent
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.